Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce nu renunţă Andrei Năstase la protestul din 24 aprilie

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Platformei DA afirmă că decizia Curții de Apel prin care CEC a fost obligată să desfășoare referendumul constituțional a fost una previzibilă, dar admite că aceasta ar putea fi anulată de Curtea Supremă de Justiție.

CHIŞINĂU, 14 apr — Sputnik, Sergiu Praporşcic. Partidul Platforma DA nu renunță la mitingul de protest preconizat pentru 24 aprilie, în centrul Capitalei, chiar dacă Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul de modificare a Constituției inițiat de reprezentanții acestei formațiuni politice și susținut și de alte organizații politice și civile. Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat pentru Studioul Radio Sputnik Moldova că revendicările protestatarilor nu se reduc doar la desfășurarea referendumului.

Liderul formaţiunii a declarat că manifestația din 24 aprilie va avea loc necondiționat: "Și asta pentru că noi nu avem așteptarea că va fi întors miliardul, că această guvernare nu va pune pe umerii populației, a cetățenilor plata, pe următorii 25 de ani, a acestui miliard furat".

"Ei au profanat Constituția, ei au încălcat termenele constituționale de stabilire a datei alegerilor prezidențiale, ei se opun alegerilor parlamentare anticipate, iar toate astea coroborate conduc la o revoltă populară fără precedent în Republica Moldova. Iată de ce pe data de 24 aprilie acest mare protest va avea loc", a mai spus Năstase.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Platforma „DA” ameninţă guvernarea cu o amplă acţiune de protest

Președintele Partidului Platforma DA a afirmat că decizia Curții de Apel Chișinău era una previzibilă "din simplu fapt că Legea Supremă, prin spiritul ei, prin buchea ei, este de partea noastră. Materia care a fost prezentată Curții de Apel a fost una impecabilă, astfel că această decizie era de așteptat". Totodată, Năstase a admis că membrii Comisiei Electorale Centrale ar putea contesta hotărârea Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție și ar putea obține câștig de cauză. 

Andrei Năstase a confirmat că mitingul din 24 aprilie va fi organizat în comun cu Partidul Nostru al lui Renato Usatâi și împreună cu alte organizații neguvernamentale. Năstase a evitat însă să se pronunțe asupra chemării lui Usatâi ca oamenii să aducă în centrul Capitalei cauciucuri pentru a le da foc sau pentru a le transforma în ghivece pentru flori.

Fluxul de știri
0