Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Budza: diferența dintre salarii în Moldova este enormă

© Sputnik / Мирослав РотарьОлег Будза
Олег Будза - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova este convinsă că autoritățile din țara noastră nu respectă recomandările UE și nu majorează salariile bugetarilor.

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. În acest an este prognozată majorarea salariului minim în sectorul real al economiei până la 2 mii 100 de lei, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Sputnik Moldova, președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza.

Олег Будза - Sputnik Moldova
Societate
Liderul sindicatelor din Moldova, despre principalele probleme ale angajaților

"Ca rezultat, salariul în sectorul bugetar al economiei va fi de două ori mai mic decât salariul din sectorul real al economiei",a subliniat Budza.

Potrivit liderului sindical, această stare de lucruri este inadmisibilă pentru economia țării, la fel ca și menținerea pensiei minime la același nivel cu salariul minim din sectorul bugetar. La 1 aprilie 2016, pensia minimală a fost indexată și aceasta constituie acum 948 de lei.

"Salariul minim în Moldova este cel mai mic printre țările din regiune și constituie aproximativ 45 de euro. În același timp, Uniunea Europeană cere de la Moldova să majoreze salariul minim până la 60% din salariul mediu", a spus Budza.

El a mai adăugat că CNSM solicită Guvernului să introducă în bugetul de stat pentru 2016 mijloace suplimentare pentru majorarea salariilor angajaților.

Fluxul de știri
0