Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a fost primit la Tokyo primul ambasador moldovean

© Ambasada Republicii Moldova la TokyoVasile Bumacov, primul ambasador al Republicii Moldova în Japonia
Vasile Bumacov, primul ambasador al Republicii Moldova în Japonia - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova are ambasador în Japonia. Acesta şi-a prezentat luni scrisorile de acreditare în cadrul unui ceremonial cu totul special.

CHIŞINĂU, 18 apr – Sputnik. Luni, noul ambasador al Republicii Moldova în Japonia, fostul ministru al Agriculturii Vasile Bumacov, i-a prezentat scrisorile de acreditare Maiestății Sale Akihito, Împăratul Japoniei. Despre aceasta anunţă reprezentanţa diplomatică a Republicii Moldova la Tokyo.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ample remanieri de cadre la Guvern

Ambasadorul Vasile Bumacov a fost primit de monarhul nipon în cadrul unei ceremonii solemne la Palatul Imperial din Tokyo.

„Împăratul Akihito a adresat felicitări cu ocazia acreditării primului Ambasador al Republicii Moldova în Japonia, fiind exprimată convingerea că relaţiile bilaterale reciproc-avantajoase dintre ambele state vor cunoaşte o dezvoltare dinamică”, menţionează misiunea diplomatică a Republicii Moldova în Japonia.

Sursa oficială a mai subliniat că ambasadorul Vasile Bumacov a adresat sincere mulțumiri și aprecieri pentru sprijinul constant al Japoniei acordat Republicii Moldova și a menționat că pe durata mandatului său va stărui asupra intensificării legăturilor comercial-economice și social-culturale dintre ambele state.

Fluxul de știri
0