Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ample remanieri de cadre la Guvern

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Guvern a numit astăzi mai mulţi ambasadori, a destituit din funcţii câţiva viceminiştri şi a confirmat componenţa Cabinetului primului-ministru.

CHIŞINĂU, 27 ian – Sputnik. Guvernul a numit miercuri mai mulţi ambasadori în funcţie şi l-a rechemat pe ambasadorul Victor Moraru numit pe lângă oficiul ONU la Geneva şi ambasador în Elveţia.

Astfel, Cabinetul de Miniştri a aprobat numirea fostului ministru al Agriculturii, Vasile Bumacov, în funcţia de ambasador în Japonia, Ştefan Gorda a fost desemnat ambasador al Moldovei în Bulgaria. Inga Ionesii a fost numită ambasador în Estonia, Iurie Reniţă – în Belgia, Dumitru Socolan  - în Portugalia, iar Oleg Ţulea – ambasador în Ungaria.

Президент Молдовы Николай Тимофти и кандидат в премьеры Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Doi membri „uitaţi" ai Guvernului au depus vineri jurământul în faţa lui Timofti

Guvernul l-a numit pe Gheorghe Leucă în funcţia de ambasador al Moldovei în Azerbaidjan, pe Vitalie Rusu –  ambasador în Cehia şi pe Tudor Ulianovschi – ambasador în Confederaţia Elveţiană şi pe lângă oficiul ONU la Geneva.

Executivul a acceptat demisia lui Andrei Spânu din funcţia de viceministru al Tineretului şi Sportului, în baza cererii depuse.

Sergiu Palihovici a fost eliberat din funcţia de Secretar general al Guvernului în baza cererii depuse, iar Sergiu Ceauş — din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

Cabinetul de Miniştri l-a numit pe Tudor Copaci în funcţia de Secretar general al Guvernului, iar pe Valentin Guznac  -  în cea de Secretar general adjunct al Guvernului.

Violeta Văsa  a fost numită în funcţia de şef al Cabinetului prim-ministrului, iar Viorelia Moldovan-Bătrânac — în funcţia de consilier. Lilia Palii, Stela Nistor, Mihai Godea şi Ion Lupan  au fost numiţi în funcţiile de consilieri principali de stat în Cabinetului premierului. 

Fluxul de știri
0