Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă pune condiţii UE: daţi-ne bani şi continuăm parcursul european

© privesc.euDorin Chirtoaca
Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-vicepreședinte PL, Dorin Chirtoacă, este de părere că dacă UE va aloca în fiecare an câte 100 de mii de euro fiecărei localităţi din Moldova, atunci s-ar putea menţine viu spiritul european.

CHIŞINĂU, 6 apr – Sputnik. Cred că dacă s-ar aloca un buget de 100 de mii de euro pentru fiecare localitate din Moldova, în fiecare an, am putea menține viu cel puțin un spirit proeuropean, chiar și în situația proastă pe care o are acum Moldova, a declarat primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședinte PL, în cadrul Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, care a avut loc la București. 

ședința primăriei заседание примэрии Chirtoacă Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dorin Chirtoacă nu cunoaşte harta Europei

În cadrul acestui for, Chirtoacă a declarat că Uniunea Europeană trece printr-o perioadă mai dificilă, iar în acest context centrul de greutate în ceea ce privește susținerea integrării europene a Republicii Moldova se mută la București. Liberalul a pledat inclusiv pentru alocarea unui sprijin financiar în vederea consolidării spiritului proeuropean la nivelul populației.

„Şi europenii trec printr-o perioadă grea, de aceea cumva centrul de greutate în ceea ce privește sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova se va muta la București”, a declarat Chirtoacă.

În Republica Moldova sunt peste 1600 de localităţi.

Fluxul de știri
0