Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Celui ce are, i se va mai da sau noi avantaje pentru cei cu salarii foarte mari

© Sputnik / Yuri Streletc / Accesați arhiva multimediaРабота лаборатории лазерных измерений в Институте систем обработки изображений РАН в Самаре
Работа лаборатории лазерных измерений в Институте систем обработки изображений РАН в Самаре - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul TIC, Vasile Botnari, preşedintele Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii, Ion Pîrgaru, și preşedintele Federaţiei Patronatelor din Comunicaţii, Teodor Ciclicci, au semnat luni o nouă convenţie care oferă garanţii suplimentare celor care activează în ramura TIC.

CHIŞINĂU, 18 apr – Sputnik. Persoanele care activează în domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor au cele mai mari salarii, iar Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC) a anunţat că pentru aceşti salariaţi au fost pregătite garanţii sociale suplimentare, care au fost incluse în Convenţia colectivă de muncă.

Учащиеся на уроке информатики - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Educaţiei a stabilit "standarde de dotare TIC" a şcolilor

Instituţia precizează că aceste garanţii sociale sunt prevăzute de Convenţia colectivă de muncă la nivel de ramură, care a fost semnată luni între MTIC şi Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii din Republica Moldova.

Documentul va fi valabil în perioada anilor 2016-2018.

MTIC a mai precizat că Convenţia a fost semnat de ministrul TIC, Vasile Botnari, preşedintele Federaţia Sindicatelor din Comunicaţii, Ion Pîrgaru, și preşedintele Federaţiei Patronatelor din  Comunicaţii, Teodor Ciclicci.

Potrivit MTIC, convenţia a fost negociată, suportând astfel o serie de modificări şi completări la articolele ce stipulează reorganizări sau reducerii a statelor de personal, fiind incluse garanţii sociale suplimentare.

„Actul normativ a  fost completat şi cu garanţii la capitolul „timpul de muncă și timpul de odihnă”, unde salariaţii pot beneficia de concediu suplimentar plătit cu ocazii speciale în familie”, a subliniat sursa.

După semnare, Convenţia Colectivă de muncă urmează să fie depusă la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, pentru a fi înregistrată. La data înregistrării, aceasta va intra în vigoare şi va înlocui Convenţia precedentă, care a expirat deja.

Fluxul de știri
0