Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Educaţiei a stabilit "standarde de dotare TIC" a şcolilor

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaУчащиеся на уроке информатики
Учащиеся на уроке информатики - Sputnik Moldova
Abonare
În premieră pentru Republica Moldova Ministerul Educaţiei a aprobat un regulament, cu titlu de recomandare, prin care au fost stabilite standardele de dotare cu calculatoare a instituţiilor de învăţământ primar.

CHIŞINĂU, 10 iun – Sputnik. „În fiecare gimnaziu şi liceu din ţară ar trebui să existe cel puţin 25 de calculatoare, în timp ce instituţiile care au doar clase primare ar trebui să dispună de 10 calculatoare”, menţionează Ministerul Educaţiei cu referire la „Standardele minime de dotare a şcolilor primare, gimnaziilor şi liceelor cu mijloace ale tehnologiilor informaţionale”, aprobate marţi, 9 iunie, de Colegiul Ministerului Educaţiei.

Documentul mai prevede că cel puţin unul din două calculatoare trebuie să aibă mai puţin de cinci ani, iar instituţiile trebuie să asigure un raport de 1 calculator la 20 de elevi.

Ministerul Educaţiei a mai informat că „pentru atingerea standardelor minime propuse, ar urma să fie achiziţionat un număr total 11250 de calculatoare”, iar „pentru menţinerea standardelor propuse, instituţiile de învăţământ ar trebui să aloce între 0,3 şi 2 % (în funcție de numărul de elevi) din bugetul anual pentru achiziționarea tehnicii de calcul”.

Instituţia precizează că documentul respectiv este primul de acest  gen; până în prezent şcolile din ţară nu au dispus de astfel de standarde. Totodată, aceste standarde (de dotare cu mijloace TIC a instituţiilor de învăţământ general) au titlu de recomandare, a mai subliniat Ministerul Educaţiei.

Fluxul de știri
0