Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România susţine Moldova în crearea Oficiului de legătură NATO

© Flickr / Medien BundeswehrНАТО
НАТО - Sputnik Moldova
Abonare
Bucureştiul salută deschiderea Oficiului de legătură NATO la Chişinău, care în opinia sa este un pas important în procesul de reformare al Armatei Naţionale a Moldovei.

CHIŞINĂU, 17 apr – Sputnik. România este gata să susţină Republica Moldova în crearea Oficiului de legătură NATO, a declarat în cadrul unei întrevederi cu ministrul Apărării, Anatol Şalaru, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, care-şi încheie misiunea la Chişinău. 

Anatol Salaru Анатол Шалару - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Șalaru vrea ca Moldova şi România să aibă o armată unică

În opinia diplomatului român, deschiderea Oficiului de legătură NATO la Chişinău este un pas important în procesul de reformare al Armatei Naţionale.

Ministrul moldovean al Apărării și-a exprimat, încă o dată, recunoştinţa pentru suportul oferit din partea României pentru Republica Moldova în reformarea Armatei Naționale. Șalaru a subliniat contribuția României ca stat lider în proiectul de distrugere al pesticidelor și produselor chimice periculoase de pe teritoriul Republicii Moldova și a exprimat speranța ca acest proiect va continua.

Cele două părţi au stabilit că vor continua consultările în vederea realizării cu succes a obiectivelor de pe agenda comună.

În semn de recunoștință pentru implicare activă și susținere din partea Excelenței Sale Marius Lazurca, ministrul moldovean i-a acordat diplomatului român distincția Armatei Naționale „Consolidarea Frăției de Arme”.

Fluxul de știri
0