Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul vrea un articol nou în Constituția Republicii Moldova

© Sputnik / Мирослав Ротарьконституционный суд
конституционный суд - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a depus o sesizare la Curtea Constituțională cu privire la completarea Legii Supreme cu un articol care se referă la Avocatul Poporului.

CHIȘINĂU, 16 apr — Sputnik. Curtea Constituțională va anunța luni, 18 aprilie, avizul cu privire la completarea Legii Supreme cu încă un articol.

Guvernul a depus la Înalta Curte, la începutul lui aprilie, o sesizare cu privire la includerea în Constituție a capitolului despre Avocatul Poporului. 

Protest - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Avocatul poporului a venit cu un apel către manifestanţi

Avocatul Poporului asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor omului de către autorităţile publice, de către organizaţii şi întreprinderi, organizaţiile necomerciale şi de către persoanele cu funcţii de răspundere de toate nivelurile.

Avocatul Poporului pentru protecţia drepturilor copilului îşi exercită atribuţiile pentru asigurarea respectării drepturilor şi a libertăţilor copilului şi realizării, la nivel naţional, de către autorităţile publice centrale şi locale, de către persoanele cu funcţie de răspundere de toate nivelurile a prevederilor Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului.

Fluxul de știri
0