Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocatul poporului a venit cu un apel către manifestanţi

© Sputnik / Miroslav RotariProtest
Protest - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul poporului Mihail Cotorobai face un apel către toți participanții la protestele din fața Parlamentului Republicii Moldova să mențină caracterul pașnic, fără a permite trecerea acestora în acțiuni violente.

CHIŞINĂU, 20 ian – Sputnik. Avocatul Poporului Mihail Cotorobai îndeamnă autoritățile statului, precum și reprezentanții formațiunilor politice să asigure exercitarea libertății la întruniri în mod pașnic, excluzând orice violență, astfel demonstrând respect și toleranță față de orice ființă umană, indiferent de criteriile care le deosebesc sau viziunile politice pe care le au.

„Dialogul civilizat, cu excluderea violențelor, este o condiție definitorie pentru libera întrunire, o premisă importantă pentru asigurarea schimbului liber de idei, opinii și o garanție a respectării principiilor democratice și a statului de drept”, afirmă Cotorobai.

Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Manifestanţii continuă asaltul Parlamentului şi aplică gaze lacrimogene

Ombudsmanul face un apel către toți participanții la protestele din fața Parlamentului Republicii Moldova să mențină caracterul pașnic, fără a permite trecerea acestora în acțiuni violente care ar pune în primejdie ordinea publică, integritatea corporală și viața persoanelor, precum și integritatea bunurilor.

„Atât Constituția Republicii Moldova, Legea privind întrunirile, cât şi Convenția pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului conferă protecţie doar întrunirilor paşnice”, precizează ombudsmanul.

Avocatul Poporului lansează un apel și pentru reprezentanţii forţelor de ordine să asigure menținerea ordinii publice, să respecte cu strictețe prevederile legale referitor la desfășurarea acțiunilor de protest, precum și prevederile legale despre utilizarea mijloacelor speciale.

Fluxul de știri
0