Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O nouă lovitură dată de moldoveni în Italia

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Accesați arhiva multimediaVerona.
Verona. - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de moldoveni a furat obiecte de marcă în valoare de 200 de mii de euro din mai multe magazine din Italia.

CHIŞINĂU, 16 apr — Sputnik. Un grup de moldoveni şi români a fost arestat în Italia. Aceştia sunt bănuiţi că au furat mai multe genţi în valoare totală de peste 200 de mii de euro.

Printre cei reţinuţi de poliţia din Milano sunt cinci bărbaţi şi două femei, cu vârstele cuprinse între 24 şi 40 de ani.

Potrivit presei italiene, în cadrul percheziţiilor în locuinţele suspecţilor au fost găsite peste 300 de genţi a designerilor renumiţi şi mai multe notebook-uri.

Recent în Italia au fost reţinuţi patru moldoveni suspectaţi de jaful din Muzeul Catelvecchio din Verona. Alţi trei moldoveni din grupare se află în arest preventiv în Moldova. 

La veduta su Verona - Sputnik Moldova
Un moldovean care a participat la jaful din Muzeul Castelvecchio a fost eliberat

Unul din capii care a dirijat furtul celor 17 picturi din Muzeul Castelvecchio din Verona, Italia, este ucraineanca Svetlana Tkaciuk. Aceasta este concubina fratelui gardianului de la muzeu şi se află în arest la domiciliul său din Italia. Instanţa din Verona a decis să-i aplice acesteia arestul la domiciliu pentru că are un copil de doi ani.

Jaful a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. Potrivit procurorilor italieni, la furt au participat 10 moldoveni şi trei italieni. Jefuitorii au sustras din muzeu 17 picturi de valoare, printre care capodoperele lui Peter Paul Rubens, Pisanello, Mantegna, Jacopo Bellini, Giovanni Francesco Caroto, Hans de Jode și Giovanni Benini.

Valoarea picturilor furate se ridică la 20 milioane de euro.

 

Fluxul de știri
0