Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul birou vamal, aflat în lista disponibilizărilor

© Sputnik / Rodion ProcaControl Vamal aeroport
Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Serviciului Vamal a dispus desfăşurarea unui audit intern în unul din birourile vamale înainte de reducerile ce urmează să fie efectuate în cadrul instituţiei.

CHIŞINĂU, 16 apr — Sputnik. Biroul Vamal Ungheni va fi supus unui audit intern. Decizia a fost luată în urma unei vizite de lucru la acest birou efectuată de directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

"Fiecare angajat vamal trebuie să ştie că nu se va mai admite mușamalizarea ilegalităților, iar cei implicați în acte de corupție și fraude vamale vor fi trași la răspundere disciplinară și penală", a declarat noul director al Vămii.

Vrabie a anunţat că, în cadrul reorganizării întregului Serviciu Vamal, se are în vedere reducerea funcţiilor de conducere în favoarea celor de execuţie. 

Vitalie Vrabie, serviciul vamal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape jumătate din personalul administrativ de la Vamă va fi demis

"Mai mult profesionalism, mai multă eficienţă, mai multă integritate", a declarat Vrabie, cu privire la criteriile obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească cei care se vor regăsi în noua structură a Biroului Vamal Ungheni.

Din 25 aprilie, Serviciul Vamal va avea o nouă organigramă. Astfel, o parte din personal va fi disponibilizat, dar majoritatea va fi reangajată în sistem. O treime din angajaţii aparatului central al Serviciului Vamal va fi redus. Vor fi create trei birouri vamale, în locul celor 7 existente în prezent.

 

Fluxul de știri
0