Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape jumătate din personalul administrativ de la Vamă va fi demis

© Сайт МинфинаVitalie Vrabie, serviciul vamal
Vitalie Vrabie, serviciul vamal - Sputnik Moldova
Abonare
Noul şef al Serviciului Vamal a susţinut marţi o conferinţă de presă în care a anunţat despre reorganizarea sistemului şi numărul reducerilor ce vor fi efectuate.

CHIŞINĂU, 12 apr – Sputnik. Timp de o lună, mai mulţi angajaţi ai Serviciului Vamal (SV) al Moldovei au fost eliberaţi din funcţie pentru corupţie şi implicare în scheme infracţionale, a declarat, marţi, în cadrul primei conferinţe de presă, noul director general al SV, Vitalie Vrabie.

„Numărul lor depăşeşte cifra zece. Este vorba despre angajaţi din aparatul administrativ şi serviciile vamale teritoriale. Toate aceste persoane au fost demise pentru acţiuni ilegale la locul de muncă”, a declarat Vrabie.

Noul şef de la Vamă a comunicat că angajaţii din sistem care se fac vinovaţi de nereguli şi complicitate în schemele frauduloase trebuie să fie investigaţi de organele de drept. 

Vitalie Vrabie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noul director de la Vamă face primele dezvăluiri

„Acum trei săptămâni, când am venit în SV, am găsit un sistem deschis pentru corupţie şi ilegalităţi. Gravitatea acestor fenomene urmează a fi evaluată”, a declarat Vrabie.

Potrivit noului şef de la Vamă, serviciul vamal va cunoaşte o perioadă de importante schimbări. Vrabie a comunicat că vor urma remanieri masive în sistem, deoarece dacă în 2009 în SV erau angajate 165 de persoane, apoi în 2016 – numărul acestora a ajuns la 388.

„Au fost create nejustificat mai multe poziţii de conducere, oportunitatea formării cărora o consider irelevantă”, a declarat Vrabie.

Potrivit şefului de la Vamă, gestionarea defectuoasă a sistemului a dus la reducerea încasărilor la bugetul de stat.

Din 25 aprilie, Serviciul Vamal va avea o nouă organigramă.  Astfel, o parte din personal va fi disponibilizat, dar majoritatea va fi reangajată în sistem. O treime din angajaţii aparatului central al SV va fi redus. Vor fi create trei birouri vamale, în locul celor 7 existente în prezent. 

Fluxul de știri
0