Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce nu a fugit Vladimir Filat din Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat 26.01.2016
Vlad Filat 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul lui Vladimir Filat susţine că clientul său a avut posibilitate să fugă din Moldova înainte de a fi reţinut, însă nu a făcut-o.

CHIŞINĂU, 16 apr — Sputnik. Avocatul ex-premierului Vladimir Filat, învinuit de procurorii anticorupţie în dosarul fraudelor bancare, a explicat în cadrul unei emisiuni la un portal de ştiri de ce clientul său nu a fugit din ţară înainte de a fi reţinut de ofiţerii CNA, la 15 octombrie anul trecut.

„Vlad Filat ştia înainte de reţinere de faptul că i se pregăteşte ceva. Şi dumnealui, cunoscând această informaţie, a preferat să rămână în ţară, să apară în faţa judecătorilor şi să-şi demonstreze nevinovăţia", a declarat avocatul Igor Popa. 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat a rămas singur

Până în prezent în acest dosar au fost audiaţi martorii acuzării şi prezentate probele procurorilor. Urmează să fie chemaţi în instanţă martorii apărării, după care va fi etapa dezbaterilor judiciare şi sentinţa.

Liderul PLDM este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

 

Fluxul de știri
0