Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au devenit cunoscute numele martorilor apărării în dosarul Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Lista martorilor din partea apărării în dosarul Filat a ajuns în presă. Avocații politicianului au declarat că apariția acestor date în mass-media reprezintă o scurgere de informații. Reprezentanții apărării au cerut investigarea cazului pentru a se afla cum s-a produs acest lucru.

CHIȘINĂU, 15 apr — Sputnik. În mass-media din Moldova a apărut lista martorilor din partea apărării ex-premierului Moldovei, liderului liberal-democraților, Vladimir Filat, care urmează să se prezente în timpul apropiat în fața judecății.

Potrivit portalului Deschide.MD, o parte din martorii din această listă au refuzat invitația avocaților de a compărea în fața judecății. Totuși, ultimul cuvânt îl vor avea slujitorilor  lui Themis. Anume ei vor decide pe cine dintre martori să-i invite la audieri.

Vlad Filat Nicolaie Timofti Влад Филат Николай Тимофти - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu: Filat şi Timofti ştiau despre creditele irecuperabile de la BEM

Printre martori apărării incluși în listă de către avocații lui Filat se numără: Nicolae Platon — fost șef al Inspectoratului Fiscal din partea PLDM; Mircea Buga — fost ministru al Sănătății din partea PLDM; Victor Cojocaru — director „Franzeluța"; Victor Catan — fost ministru de Interne din partea PLDM; Veaceslav Negruță — fost ministru al Finanțelor din partea PLDM; Alexei Roibu — fost ministru de Interne din partea PLDM; Angela Susanu — director adjunct al Agenției Proprietății Publice; Vladimir Grosu — fost ministru al Justiției din partea PLDM; Tudor Balițchi — fost șef al Serviciului Vamal din partea PLDM; Chiril Lucinschi — deputat PLDM; Vadim Pistrinciuc — deputat PLDM; Dorin Drăguțanu — fost guvernator al BNM; Vladimir Cebotari — fost ministru al Justiției din partea PDM; Octavian Grama — fost viceministru al Sănătății din partea PLDM; Sergiu Sainciuc — fost viceministru al Muncii din partea PDM; Grigore Ștefan — director general adjunct al Agenției Relații Funciare și Cadastru; Ion Platon — director general adjunct „Moldsilva"; Molly Mckew — fosta consilieră americană a lui Filat.

Anterior, procurorul Procuraturii Anticorupție Adriana Bețișor a menționat că reprezentanții părții apărării lui Filat au inclus un șir de martori care nu au nici o tangență cu dosarul fraudelor bancare, în care ex-premierul are calitatea de învinuit.

Bețișor admite că, prin acțiunile lor, avocații lui Filat vor să tergiverseze procesul.

Igor Popa, avocatul fostului premier, a declarat joi în fața jurnaliștilor că apariția în presă a listei cu martorii apărării este o scurgere de informații și că apărarea solicita să se investigheze cine se face vinovat de aceasta.

Fluxul de știri
0