Încă două zile până la întâlnirea crucială de la Doha

© Sputnik / Виталий Белоусов / Trecere la banca de fotografiiDoha, capitala Qatarului
Doha, capitala Qatarului - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
La ora actuală, pe piaţa internaţională a petrolului s-a aşternut o acalmie generală. Toată atenţia este îndreptată către întâlnirea de duminică de la Doha, unde principalii producători de petrol urmează să ia decizii cruciale pentru cotaţiile „aurului negru”.

CHIŞINĂU, 15 apr – Sputnik. Vineri, în timp ce actorii pieţei internaţionale a petrolului au intrat într-o perioadă de aşteptare a evenimentului de duminică, 17 aprilie, de la Doha, capitala Qatarului, unde urmează ca marii producători de petrol ai lumii să discute problema preţurilor acestei hidrocarburi, preţurile pentru un baril au scăzut pentru toate mărcile.

Iran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets - Sputnik Moldova
Preţul petrolului, încotro, după ce Rusia şi Arabia Saudită au bătut palma

Vineri, barilul de Brent costă 43,41 dolari. Acesta s-a ieftinit cu 0,9 la sută faţă de cotaţiile de joi.

Toţi experţii şi reprezentanţii producătorilor evită să facă prognoze cu privire la efectele întâlnirii de duminică.

Luni, pe piaţa petrolieră internaţională va avea loc o ruptură, însă deocamdată nu este clar în ce direcţie va împinge aceasta cotaţiile, în sus sau în jos, subliniază experţii agenţiei analitice „Alpari”.

"Deocamdată investitorii sunt în aşteptarea rezultatelor întâlnirii, iar începând cu ziua de luni îşi vor stabili profitul în funcţie de activele petroliere, după ce vor dispune de toate datele problemei", au mai menţionat aceştia.

Este de remarcat şi faptul că o serie de valute, inclusiv rubla rusească, vor evolua în funcţie de cotaţiile petrolului, iar leul moldovenesc depinde în mare măsură şi de ponderea rublei în raport cu alte valute de referinţă.

Fluxul de știri
0