Preţul petrolului, încotro, după ce Rusia şi Arabia Saudită au bătut palma

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiIran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets
Iran is geared up to reach a petrochemical output of 180 million tons by 2022 despite the falling oil prices in world markets - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moscova şi El-Riad au ajuns la un consens pe marginea chestiunii îngheţării volumelor de extragere a petrolului. Detaliile acestei înţelegeri urmează a fi făcute publice în curând. Dar unele informaţii au devenit deja cunoscute.

CHIŞINĂU, 13 apr – Sputnik. Preţurile la petrol au crescut brusc pe parcursul zilei de marţi, menţionează experţii Alpari. Ei precizează că ţiţeiul de marca Brent a ajuns să coste 44,18 dolari, iar WTI – 41,66 dolari.

Cauza unei scumpiri atât de spectaculoase sunt informaţiile despre noile înţelegeri la care au ajuns Rusia şi Arabia Saudită.

Oraşul Doha, capitala statului Qatar - Sputnik Moldova
Petrolul se scumpeşte din nou. Invesitorii aşteaptă întâlnirea de la Doha

Presa a scris că Moscova şi El-Riad au ajuns la un consens pe marginea chestiunii îngheţării volumelor de extragere a petrolului. Detaliile acestei înţelegeri urmează a fi făcute publice la întâlnirea principalilor producători de petrol din lume de la Doha, ce va avea loc la 17 aprilie curent.

Potrivit unor informaţii preliminare, saudiţii ar fi dispuşi să ia măsuri de reducere a volumelor de extracţie fără a pune condiţii suplimentare.

Anterior însă reprezentanţii El-Riad-ului susţineau că ţara ar putea să reducă volumele extracţiei de petrol doar dacă Iranul va recurge la măsuri similare.

Este de menţionat că Iranul refuză să reducă cantitatea de petrol extrasă, dat fiind faptul că această ţară a avut de suferit o perioadă lungă din cauza sancţiunilor internaţionale.

Potrivit experţilor, înţelegerile care deja există între marii producători vor conduce în mod inevitabil la redresarea situaţiei de pe piaţa internaţională a petrolului.

Fluxul de știri
0