Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lista şubredă a martorilor lui Filat, sau cine vrea să-i ia apărarea ex-ului

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 01/03/2016
Влад Филат 01/03/2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Instanţa a acceptat parţial lista martorilor propuşi de apărarea ex-premierului Vladimir Filat şi a pus în sarcina apărătorilor citarea martorilor.

CHIŞINĂU, 15 apr – Sputnik. Judecătoria Buiucani a acceptat, vineri, 14 martori din cei 30 propuşi de apărarea ex-premierului Vladimir Filat, acuzat în dosarul fraudelor bancare de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că unii martori nu corespund cu obiectul învinuirii. Totodată, o bună parte dintre ei sunt vizaţi într-un dosar al procuraturii anticorupţie, iar citarea lor în dosarul Filat ar crea riscul divulgării unor informaţii.

„Cei care au fost acceptaţi nu au legătură cu dosarul, ei sunt într-un proces al procuraturii anticorupţie. Este un risc, nu ştiu cum vom lucra cu aceşti martori, în cazul în care vor fi divulgări de informaţii. Ar fi un prejudiciu enorm pentru acest dosar”, a declarat Beţişor.

În ceea ce priveşte lista martorilor apărării apărută în dimineaţa aceasta pe mai multe portaluri de ştiri, procurorul anticorupţie a declarat că prima persoană care a făcut dezvăluirea listei a fost chiar avocatul Igor Popa care l-a numit pe guvernatorul Dorin Drăguţanu. 

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat a rămas singur

Avocatul Igor Popa a menţionat după şedinţa de vineri de la Judecătoria Buiucani că nu se poate vorbi despre egalitatea armelor în proces.

„Procurorii au venit cu peste 30 de martori, iar nouă ni s-au acceptat doar 14. Parţial, lista publicată este valabilă. Vom mai veni cu o listă suplimentară”, a continuat avocatul.

Tot vineri, Judecătoria Buiucani a pus în sarcina apărătorilor citarea martorilor.

La şedinţa de astăzi a fost escortat şi învinuitul Vladimir Filat, care nu a făcut nicio declaraţie.

Următoarea şedinţă şi prima în care urmează să fie audiaţi martorii din partea lui Filat va avea loc marţi, 19 aprilie.

Fluxul de știri
0