Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primul desemnat în lista candidaţilor la prezidenţiale

© PSRMPSRM, desemnarea lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova
PSRM, desemnarea lui Igor Dodon în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Colegii de partid ai liderului socialiştilor moldoveni, Igor Dodon, au propus ca acesta să fie candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

CHIŞINĂU, 15 apr – Sputnik. Vineri, Comitetul Executiv Politic al PSRM a adoptat o declaraţie prin care recomandă Consiliului Republican al formaţiunii să-l desemneze pe Igor Dodon în calitate de candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova. Totodată, respectivul organ de partid s-a pronunţat pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în paralel cu alegerile parlamentare anticipate, informează serviciul de presă al PSRM.

Пикетчики начали ломать строительные заграждения, чтобы подобраться поближе к зданию парламента. - Sputnik Moldova
Politică
Moldovenii detestă guvernarea. Dodon - cu cele mai mari şanse la prezidenţiale

În declaraţia Comitetului Executiv Politic al PSRM se menţionează că acesta „a constatat că, în pofida unei incertitudini generale, lipsei unei viziuni clare asupra procesului electoral, a modului de desfăşurare a scrutinului şi a pregătirilor pentru acesta, este deja evident că majoritatea candidaţilor care au vreo şansă de participare la alegeri sânt cunoscuţi în linii generale”, iar unii dintre pretendenţi au trecut deja procedura de verificare a loialităţii şi de acceptare în cancelariile occidentale”.

Socialiştii s-au referit şi la „grupul forţelor patriotice stataliste”, care, potrivit lor, ar fi „dominat de incertitudine şi chiar de neîncredere reciprocă”.

„În opinia noastră, acesta este un semnal foarte periculos pentru poporul Moldovei şi pentru ţară, la general. La anumite etape, fără o cunoaştere definitivă a formatului în care vor avea loc alegerile şi organizarea acestora, unele forţe au lansat acuzaţii nefondate la adresa altora”, se spune în declaraţia difuzată de PSRM.

„Comitetul Executiv Politic PSRM consideră că alegerile prezidenţiale directe şi alegerile parlamentare anticipate sânt unica şi ultima modalitate de a opri genocidul social, colapsul economic total, impotenţa politică şi, drept consecinţă, dispariţia Republicii Moldova de pe harta politică a lumii ca stat suveran”.

Formaţiunea „cheamă toate forţele sănătoase ale societăţii, care cred în viitorul prosper al Republicii Moldova independente, să-şi consolideze eforturile pentru victorie”, se mai menţionează în comunicatul PSRM.

Fluxul de știri
0