Site-ul Agenției Sputnik Turcia, ajuns sub incidenţa "măsurilor administrative"

© SputnikSputnik Турция
Sputnik Турция - Sputnik Moldova
Abonare
Pe pagina agenției de știri a fost plasat textul cu privire la aplicarea măsurilor administrative din partea autorităților. Direcția pentru comunicare a Turciei nu a putut comenta la moment blocarea site-ului.

CHIȘINĂU, 15 apr — Sputnik. De joii seara, pe pagina agenției Sputnik Turcia poate fi citită doar textul care informează despre aplicarea măsurilor administrative din partea autorităților.

"În urma unor controale tehnice și evaluări juridice, în corespundere cu legea 5651, prin decizia de la 14.04. 2016 nr.490.05.01.2016. — 56092, Direcția pentru telecomunicații instituie măsuri administrative față de acest site (sputniknews.com)", se spune în comunicat. Totodată, Curtea constituțională a Turciei a recunoscut anterior nelegitimă decizia cu privire la blocarea oricăror site-uri de către acest departament fără permisiunea instanței judecătorești.

Один из залов дворца Долмабахче - Sputnik Moldova
Rețelele de socializare din Turcia despre haremul sultanilor ca școală a vieții

Potrivit redactorului șef al Sputnik Turcia, Tural Kerimov, "Nu am primit nici o înștiințare, nici un avertisment sau alte informații de la organele competente turce. Nu au parvenit informații nici după blocare".

Autoritățile turce nu au comentat joi seara blocarea site-ului agenției Sputnik "pentru că deja e târziu și lipsesc persoanele responsabile, noi nu putem da un comentariu în acest caz, trebuie să telefonați mâine", a precizat la telefon un colaborator al autorităţii pentru Telecomunicații a Turciei.

În ianuarie 2015, premierul și miniștrii din Turcia au obținut dreptul de a bloca în orice moment orice informație de pe internet fără decizia judecății, potrivit Legii cu privire la organizațiile obștești și a fondurilor, care a fost completată cu articolul respectiv la inițiativa unui deputat din partidul de guvernare al Turciei, Partidul Dreptății și Dezvoltării.

Президент РФ В.Путин участвует в работе III Медиафорума ОНФ Правда и справедливость - Sputnik Moldova
Putin despre Erdogan și Poroșenko: dacă vor să se înece, nu mai pot fi salvați

Premierul și membrii cabinetului pot cere de la autoritatea pentru comunicaţii și de la provideri să blocheze site-urile sau să lichideze content acestora pe parcursul a patru ore după primirea unei asemenea dispoziții, din considerente de "securitate națională, apărarea ordinii publice, profilaxia infracționalității"

Site-ul Agenției Sputnik a fost blocat la câteva ore de la "dialogul în direct" a președintelui rus Vladimir Putin, în cadrul căruia acesta a făcut un șir de declarații privind relațiile ruso-turce. Putin a spus, între altele, că consideră Turcia un prieten, doar că există probleme cu anumiți lideri politici al căror comportament este considerat neadecvat de către FR.

Fluxul de știri
0