Rețelele de socializare din Turcia despre haremul sultanilor ca școală a vieții

© Sputnik / Сергей Субботин / Accesați arhiva multimediaОдин из залов дворца Долмабахче
Один из залов дворца Долмабахче - Sputnik Moldova
Abonare
Comunitatea utilizatorilor de internet, mai ales partea feminină a acesteia, a reacționat vehement la declarația controversată a soției președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

CHIȘINĂU, 10 mar — Sputnik. Cuvintele rostite de Emine Erdogan, soția președintelui Turciei, la conferința „Mamele sultanilor care au lăsat urme în istoria noastră" au servit drept motiv de nemulțumire în societate și în primul rând în mediul tinerilor.

Antalya - Sputnik Moldova
Criza migraţiei afectează turismul în Turcia

„Când luăm cunoștință de operele de artă, în majoritatea cazurilor întâlnim femei posedate de setea de putere și de plăceri. În același timp, haremurile erau o școală pentru femei, un cămin în care ele se pregăteau pentru viață, obțineau studii și practicau acțiuni de caritate. Toate aceste lucruri erau dirijate de către mamele sultanilor", a spus prima doamnă a Turciei.

Această declarație a Eminei Erdogan a provocat o reacție negativă furibundă în rândurile internauților din Turcia.

Deosebit de indignate s-au arătat femeile care au considerat că trebuie să-și exprime sentimentele și punctul lor de vedere.

Pe majoritatea rețelelor de socializare se menționează că a vorbi despre obținerea studiilor în haremuri este, cel puțin, straniu. Iar în realitate, este incorect. Măcar şi pentru faptul că acolo niciodată nu au existat cărți.

© Sputnik / Владимир Вяткин / Accesați arhiva multimedia"Одалиска" (фимо, автор - Саша Худякава) - один из экспонатов выставки авторской художественной куклы "Восточные фантазии".
Одалиска (фимо, автор - Саша Худякава) - один из экспонатов выставки авторской художественной куклы Восточные фантазии. - Sputnik Moldova
"Одалиска" (фимо, автор - Саша Худякава) - один из экспонатов выставки авторской художественной куклы "Восточные фантазии".
Fluxul de știri
0