Vezi de ce prețul cărnii de miel ar putea exploda

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaПАСТБИЩЕ БАРАН ПОЛЕ ПЕЙЗАЖ
ПАСТБИЩЕ БАРАН ПОЛЕ ПЕЙЗАЖ - Sputnik Moldova
Abonare
Deși fermierii sunt mulțumiți că România ar putea să exporte anual 4,5 milioane de ovine, puterea de cumpărare îi dezavantajează pe români din cauza prețului care stă pe o bombă cu ceas.

BUCUREŞTI, 14 Apr — Sputnik. Țările arabe sunt o piaţă imensă de desfacere pentru crescătorii de ovine din România, a declarat ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

Овца - Sputnik Moldova
Mielul de Paște, un deliciu tot mai rar pe masa românilor

Mielul de pe masa românilor din ziua de Paşte ar putea fi mai scump din acest an dacă puterea de cumpărare nu creşte. Asta pentru că în 2016 producţia de ovine e mai mare decât în anii precedenți și țările din Orientul Mijlociu sunt o piaţă foarte mare.

"100.000 de ovine au plecat deja în Iordania. Din România cel puțin un milion de ovine vor pleca în perioada următoare. Ei nu au decât un milion de ovine care cresc pe piatră. Mi-aș dori să exportăm produse cu valoarea adăugată mare", a declarat astăzi Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, potrivit Agrointel.

Ministrul a spus că a avut deja discuţii cu omologii săi din Kuweit şi Iordania. Sectorul ovin poate contribui cu un miliard și jumătate la exportul românesc numai dacă s-ar exporta anual 4, 5 milioane de ovine, a mai adăugat Achim Irimescu.

Acum preţul de export este de 7 lei/kg. Dar pentru a putea vinde trebuie să fie minim 10 lei/kg. În România preţul este acum de 10 — 15 lei/kg.

Fluxul de știri
0