Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platforma „DA” ameninţă guvernarea cu o amplă acţiune de protest

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Fiind nemulţumiţi de modul în care Comisia Electorală Centrală a examinat documentele prezentate de grupul de iniţiativă constituit de Platforma „DA” pentru organizarea unui referendum naţional, liderii formaţiunii au anunţat că vor organiza în curând o amplă acţiune de protest.

CHIŞINĂU, 30 mar – Sputnik. În timpul pauzei luate în cadrul şedinţei de miercuri a Comisiei Electorale Centrale (CEC), liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase, a declarat că formaţiunea va organiza în timpul apropiat o amplă acţiune de protest. Politicianul a promis că în următoarele zile va oferi mai multe detalii.

Василий Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Scandal la CEC. Năstase, pe punctul de a fi eliminat din sală

Năstase a avansat supoziţia că CEC va adopta o decizie ilegală, prin care va fi respinsă cererea organizării unui referendum privind modalitatea de alegere a şefului statului şi reducerea numărului de deputaţi în Parlament.

Înainte de a părăsi sala de şedinţe a CEC împreună cu susţinătorii săi, Andrei Năstase a anunţat că Platforma „DA” va aduce la ampla manifestaţie de proteste un număr imens de oameni.

„Vom chema toţi cetăţenii la o acţiune de protest de mare amploare. Vom invita şi reprezentanţii diasporei”, a declarat Năstase.

Totodată, politicianul a spus că decizia CEC va fi atacată în instanţele judecătoreşti naţionale şi vor fi ridicate excepţii de neconstituţionalitate.

„Vom ajunge şi la CEDO dacă va fi necesar”, a punctat liderul Platformei „DA”.

Fluxul de știri
0