Ucraina, în căutarea cabinetului de miniștri, a premierului și spicherului

© Sputnik / Aleksei FurmanKyjev
Kyjev - Sputnik Moldova
Abonare
Deputaţii ar fi trebuit să voteze în ajun cele mai importante chestiuni de pe agenda politică, însă a mai fost nevoie de o zi pentru crearea unei coaliții funcționale și atingerea consensului în privinţa tuturor problemelor și candidaturilor.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Joi, Rada Supremă a Ucrainei va examina un cerc larg de probleme legate de depășirea crizei politice. Cele mai importante dintre acestea sunt demisia premierului Arsenii Iațeniuk și desemnarea unui nou șef al Cabinetului de Miniștri.

Владимир Гройсман - Sputnik Moldova
Groisman, cel mai probabil candidat pentru funcţia de premier al Ucrainei

Conform Constituției Ucrainei, candidatura premierului este propusă președintelui de coaliție, după care șeful statului o înaintează pentru a fi aprobată de Radă.

Miercuri, fracțiunile "Blocul Petro Poroșenko" și "Frontul Popular" s-au întrunit într-o ședință. Deputații au declarat că coaliția a fost restabilită în Radă. Din aceasta fac parte aproximativ 240 de parlamentari, minimul necesar fiind de 226.

Majoritatea parlamentară a decis să propună președintelui țării, Petro Poroșenko, candidatura spicherului Vladimir Groisman pentru funcția de premier, determinând totodată şi componența viitorului cabinet.

Fluxul de știri
0