ONG-urile lui Soros cer scoaterea lui Marian Munteanu din cursa pentru București

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiВыборы в Приднестровье
Выборы в Приднестровье - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mai multe organizaţii neguvernamentale, între care Institutul de Politici Publice (IPP), Societatea Academică Română (SAR), Romani Criss şi ACCEPT, au înaintat conducerii Partidului Naţional Liberal un "Apel pentru democraţie şi valori europene" în care îl acuză pe Marian Munteanu de fascism.

BUCUREŞTI, 14 Apr — Sputnik. Candidatura lui Marian Munteanu din partea Partidului Naţional Liberal pentru Primăria Municipiului Bucureşti este o ofensă la adresa democraţiei, consideră câteva ONG-uri, transmite News.ro.

Semnatarii fac apel către Biroul Permanent Naţional al Partidului Naţional Liberal să retragă candidatura lui Marian Munteanu din cursa pentru Primăria Capitalei. România riscă să intre într-o spirală izolaţionistă cu consecinţe grave asupra democraţiei.

"Are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată. Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valorile democratice şi chiar constituţionale", subliniază ONG-urile.

Sute de persoane au protestat la Cotroceni împotriva construirii mega moscheii - Sputnik Moldova
Despre generaţia care deţine know-how-ul dezvoltării

Apelul atrage atenţia că se pot provoca tulburări de natură confesională şi etnică în societatea românească.

ONG-urile care semnează sunt: Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul FILIA, Romani Criss — Centrul Romilor pentru Intervenţie Socială şi Studii, Agenţia de Dezvoltare Comunitară "Împreună", ACCEPT, Centrul Euroregional pentru Iniţiative Publice şi Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

Marţi seară Marian Munteanu a fost validat de BPN al PNL drept candidat la Primăria Capitalei.

Marian Munteanu (53 de ani) a înfiinţat, pe 23 decembrie 1989, Liga Studenţilor, organism al cărui preşedinte a fost până când a terminat facultatea în 1991. A fost liderul manifestaţiilor anticomuniste din Piaţa Universităţii ce au început în primăvara anului 1990 până la reprimarea lor violentă în iunie 1990.

Pe 13 iunie, Marian Munteanu a fost arestat, iar pe 14 iunie a fost bătut cu bestialitate de un grup de mineri şi a stat în comă patru zile. Denes Domokos, şef de tură la mina Livezeni, a încercat să-l decapiteze cu o secure. I s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de omor şi a luat 8 ani de închisoare.

În urmă cu trei luni, Florin Zamfirescu, Marian Munteanu, Florin Colceag şi alte personalităţi ale României au înfiinţat Grupul Pentru România (GPR).

"Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate a românilor asupra ţării lor şi să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti", se arată în comunicatul de presă emis de GPR.

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei. Înaintea lui au mai fost lansaţi în competiţie Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Fluxul de știri
0