General american: SI poate fi învins de un contingent militar considerabil

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaСирийская армия и ополчение ведут бои за Пальмиру
Сирийская армия и ополчение ведут бои за Пальмиру - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit expertului, în virtutea teritoriilor mari acaparate de teroriști, a numărului lor foarte mare, a armamentului deţinut și a capacităţilor ofensive, lupta cu aceştia impune implicarea unui contingent important de forțe internaționale.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Pentru a învinge gruparea teroristă "Stat Islamic" este nevoie de o armată care ar număra zeci de mii de militari, consideră fostul șef al cartierului general al armatei terestre a SUA, generalul în rezervă Raymond Odierno.

"Posibil, 50 de mii", a declarat generalul, citat de RIA Novosti, cu referință la canalul Fox News.

Sursa a mai opinat că din acest contingent trebuie să facă parte nu doar militari americani, însă în fruntea coaliției trebuie să se afle SUA.

Сирийские солдаты обстреляли скрывавшихся в горах Алеппо боевиков ИГ - Sputnik Moldova
Estimare: SI a pierdut două cincimi din teritorii în Irak și o cincime în Siria

Gruparea teroristă "Stat Islamic" constituie în prezent una dintre cele mai mari amenințări pentru securitatea internațională. În timp de trei ani, teroriștii au reușit să acapareze teritorii importante în Irak și Siria. Mai mult decât atât, ei încearcă să-și extindă influența în țările Africii de Nord, de exemplu, în Libia. Potrivit unor date, teritoriul controlat de SI ar atinge 90 de mii de kilometri pătrați — teroriștii au anunțat că vor crea un așa-numit "Califat" care va avea propriile legi și organe ale puterii. Datele cu privire la numărul membrilor organizației teroriste variază și ele — de la 50 de mii la 200 de mii de teroriști.

Nu există un front unic de luptă cu SI: cu această grupare luptă armatele guvernamentale ale Siriei și Irakului, coaliția internațională în frunte cu SUA (deocamdată se limitează numai la atacuri aeriene), de asemenea kurzii, și insurgenții șiiți iraqieni și libanezi. În urma operațiilor militare, sute de mii de locuitori pașnici au şi-au pierdut viaţa, iar câteva milioane au devenit refugiați.

Fluxul de știri
0