Putin: armata siriană deja este capabilă de ofensive puternice

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimedia"Прямая линия" с президентом РФ В. Путиным
Прямая линия с президентом РФ В. Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
„Forțele armate care au rămas în Siria sunt în stare să îndeplinească sarcini complicate", a subliniat președintele rus.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. În cadrul „dialogului în direct" care a început joi la ora 12.00, președintele Federației Ruse a răspuns la mai multe întrebări adresate de cetățeni.

Fiind întrebat dacă nu există riscul ca după retragerea forțelor militare ruse din Siria teroriștii să treacă din nou în ofensivă, Vladimir Putin a spus că armata siriană deja este capabilă să desfășoare operațiuni ofensive.

„Deja după retragerea unei părți de importante a grupării armate ruse, armata siriană a reușit să elibereze Palmyra și o serie de alte localități", a menționat el.

Президент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем - Sputnik Moldova
Ce întrebări primește Putin de la ruși pentru „dialogul în direct"

El a mai adăugat că forțele ruse rămase pe teritoriul sirian sunt suficiente pentru ajutorul necesar armatei siriene.

„Forțele armate care au rămas în Siria sunt în stare să îndeplinească sarcini complicate", a subliniat președintele rus.

Putin a mai spus că speră că în Siria va fi adoptată o Constituție nouă și vor fi organizate alegeri anticipate.

Tradiţionalele „dialoguri în direct" au demarat încă în primul mandat al președintelui Putin. Primul a avut loc la 24 decembrie 2001. Recordul de durată a fost stabilit de „dialogul" din anul 2013 — 4 ore 47 de minute. În anii 2004 și 2012 acest eveniment nu a avut loc.

Ultimul „dialog în direct" s-a produs la 16 aprilie 2015. Acesta a fost unul record după numărul de adresări, peste 3 milioane de apeluri telefonice și mesaje sms. Timp de 3 ore și 57 de minute, șeful statului rus a reușit să răspundă la 74 de întrebări.

Fluxul de știri
0