Ce întrebări primește Putin de la ruși pentru „dialogul în direct"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем
Президент РФ В.Путин поздравил всех женщин России с Международным женским днем - Sputnik Moldova
Abonare
Deja tradiționalul „dialog în direct" va începe la ora 12.00. Reieșind din întrebările deja recepționate, rușii se interesează de sprijinul social-economic din partea statului, situația cu drumurile și gospodăriile locativ-comunale.

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va răspunde la întrebările cetățenilor ruși la „dialogul în direct", majoritatea întrebărilor fiind legate de gospodăriile locativ-comunale, corupție, drumuri și sprijinul social-economic, transmite RIA Novosti.

Владимир Путин - Sputnik Moldova
Putin va "dialoga în direct" cu cetăţenii ţării astăzi, începând cu 12.00

„La Call-centru au fost înregistrate deja peste 2 milioane de întrebări”, informează Vesti.ru.

Evenimentul va începe joi, la 12.00. Studioul este proiectat la fel ca anul trecut, transmisiunea va fi asigurată de 12 camere de luat vederi și sunt prevăzute sisteme de rezervă de alimentare cu energie, în cazul unor probleme tehnice.

„Dialogurile în direct" tradiționale au apărut încă în primul mandat al președintelui Putin. Primul a avut loc la 24 decembrie 2001. Recordul după durată a fost stabilit de „dialogul" din anul 2013, 4 ore 47 de minute. În anii 2004 și 2012 nu s-a desfășurat acest eveniment.

Ultimul „dialog în direct" a avut loc la 16 aprilie 2015. Acesta a fost unul record după numărul de adresări, peste 3 milioane de apeluri telefonice și mesaje sms. Timp de 3 ore și 57 de minute șeful statului rus a reușit să răspundă la 74 de întrebări.

Despre ce întreabă oamenii

„În acest an — drumuri, oamenii sunt extrem de nemulțumiți de calitatea drumurilor, lucru care nu a fost atestat nici anul trecut, nici acum doi ani. Problema drumurilor a existat întotdeauna, însă un asemenea număr mare de fotografii trimise, nici lipsă de drumuri nu putem califica această situație", a spus purtătorul de cuvânt al președintelui FR, Dmitri Peskov.

Cursul de schimb al rublei, potrivit reprezentantului Kremlinului, nu deranjează pe cetățenii ruși.

„Nu, mai puțini oameni sunt deranjați de cursul rublei. El în general nu prea deranjează. Dar iată creșterea prețurilor deranjează. Creșterea prețurilor — da. Neachitarea salariilor — da. Cursul dolarului — nu", a adăugat Peskov.

El a mai menționat că din întrebările care ajung reiese o susținere mare pentru cursul politicii externe al Federației Ruse. În același timp, răspunzând la întrebarea dacă a scăzut sau nu gradul de îngrijorare în privința relațiilor neprietenoase dintre Rusia și SUA, secretarul de presă al șefului statului rus a spus: „Nu, nu a scăzut".

Fluxul de știri
0