Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovagaz înregistrează pierderi de miliarde. Cum explică compania

© Sputnik / Alexander Mazurkevich / Accesați arhiva multimediaГазовая компрессорная станция "Укртрансгаз" в городе Боярка
Газовая компрессорная станция Укртрансгаз в городе Боярка - Sputnik Moldova
Abonare
Principalul furnizor de gaze naturale din Moldova a înregistrat anul trecut pierderi de peste trei miliarde de lei din cauza neajustării tarifelor şi deprecierii monedei naţionale.

CHIŞINĂU, 14 apr – Sputnik. Pierderile suportate anul trecut de societatea „Moldovagaz” se ridică la peste 3,11 miliarde de lei. Întreprinderea anunţă că acest deficit s-a creat din cauza deprecierii leului moldovenesc. 

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Calmâc: gazul rusesc va fi mai ieftin pentru Moldova în primul trimestru

„În special, diferenţa de curs negativă aferentă datoriilor istorice pentru gazele naturale furnizate, de politica tarifară neprofitabilă a ANRE exprimată prin nerevizuirea tarifelor la gazele naturale din perioada 2011-2015, inclusiv datoriile întreprinderilor sectorului termoenergetic”, informează compania.

Potrivit societăţii, metodologia tarifară în vigoare generează în continuare pierderi atât pentru „Moldovagaz”, cât și societăților sale afiliate.

Din 1 februarie, tariful mediu final la gazele naturale furnizate de SA „Moldovagaz” a fost diminuat cu 10,9 la sută, de la 6.222 lei pentru o mie de metri cubi, tarif stabilit în noiembrie anul trecut, la 5.545 lei, cu 677 lei mai puţin.

Fluxul de știri
0