Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Groisman, cel mai probabil candidat pentru funcţia de premier al Ucrainei

© Sputnik / Александр Максименко / Accesați arhiva multimediaВладимир Гройсман
Владимир Гройсман - Sputnik Moldova
Abonare
Se presupune că marţi în Rada Supremă va fi constituită o coaliţie a fracţiunilor „Frontul Popular" şi „Blocul Petro Poroşenko", care va desemna candidatul la şefia Cabinetului de Miniştri.

CHIŞINĂU, 12 apr — Sputnik. În cel mai scurt timp, candidatura spicherului Radei Supreme, Groisman, va fi propusă oficial pentru funcţia de premier, a declarat marţi vicepreşedintele fracţiunii „Blocul Petro Poroşenko", Alexei Goncearenko, la un post local de televiziune.

Andrzej Duda: Pro-EU Politics Is A Dud - Sputnik Moldova
O nouă criză politică în Ucraina: premierul și-a dat demisia

Pe fundalul unei crize politice de durată, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat că demisionează. Un demers în acest sens va fi propus marţi parlamentului ucrainean. Totodată, el a precizat că fracţiunea sa, „Frontul Popular", va rămâne în componenţa coaliţiei parlamentare.

Deputaţii presupun că deja marţi Rada va accepta demisia lui Iaţeniuk şi va fi constituită coaliţia. Potrivit unor date prealabile, ea va fi formată de fracţiunea premierului „Frontul Popular" şi de cea a preşedintelui „Blocul Petro Poroşenko". Principalul aspirant la funcţia de prim-ministru este preşedintele Radei Vladimir Groisman.

Potrivit Constituţiei Ucrainei, candidatura premierului este propusă Parlamentului de către preşedintele ţării, după consultările cu coaliţia. Iar premierul propune deja componenţa guvernului.

Fluxul de știri
0