Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Procurorii au identificat persoana care a aruncat grenada în casa lui Drăguțanu

© Sputnik / Мирослав РотарьДом Дорина Дрэгуцану, где взорвалась граната
Дом Дорина Дрэгуцану, где взорвалась граната - Sputnik Moldova
Abonare
Persoana care a aruncat o grenadă în casa fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei a fost reținută la două luni după comiterea infracțiunii.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Persoana învinuită de atac asupra guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, a declarat pentru corespondentul Sputnik purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale a RM, Maria Vieru.

Дом Дрэгуцан - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ion Diacov: Cazul atacului asupra lui Drăguțanu nu va fi descoperit

În noaptea de 1 februarie, persoane necunoscute au aruncat în balconul casei lui Drăguțanu o grenadă RGD-5. Deflagrația a spart geamurile imobilului. La acel moment, ex-guvernatorul și familia sa se aflau în casă. Nimeni nu a avut de suferit, însă explozia a distrus câteva elemente din construcția clădirii. Inculpatul în acest dosar a fost reținut de către organele ocrotirii de drept la 11 aprilie.

„Acesta este un locuitor al capitalei. Are 48 de ani. Oficial, nu lucrează nicăieri. La interogatoriu el nu și-a recunoscut vina", a spus Vieru.

Procurorii au cerut ca bărbatul să fie plasat în arest pe durata anchetei. Cazul a fost examinat miercuri.

„Judecătoria sectorului Centru a satisfăcut pe deplin demersul procurorului și a emis decizia de punere în arest pentru 30 de zile a inculpatului", a specificat purtătorul de cuvânt.

Persoana respectivă este învinuită conform articolului „act terorist", potrivit căruia riscă de la 8 la 15 ani privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0