Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pavel Filip vrea excluderea otrăvurilor din produsele pe care le consumăm

© Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip
Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Cazurile tragice care au avut loc recent la Cahul şi Străşeni, când doi copii au decedat după ce au consumat produse alimentare ce conţineau substanţe periculoase, au determinat conducerea Guvernului să acţioneze dur.

CHIŞINĂU, 13 apr – Sputnik. La şedinţa de miercuri a Guvernului Republicii Moldova, premierul Pavel Filip a cerut în termeni duri explicaţii de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerul Mediului şi Ministerul Sănătăţii în legătură cu tragediile care au avut loc în ţară. Acum câteva zile, doi copii au murit în spitalele din Cahul şi Străşeni din cauza substanţelor periculoase ce se conţin în produsele alimentare.

Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Intoxicaţia elevilor cu insecticid, în atenţia procurorilor

Totodată, Pavel Filip a cerut să fie luate măsuri în vederea asigurării unui control mult mai riguros asupra modului în care sunt utilizate pesticidele şi insecticidele.

De asemenea, premierul a atenţionat că cetăţenii trebuie să aibă siguranţa că la spitalele din ţară sunt trataţi în siguranţă.

Referindu-se la maternităţile din Republica Moldova, Filip a menţionat că acestea „trebuie să corespundă tuturor cerinţelor, astfel încât să fim siguri că asemenea cazuri nu se vor mai repeta”.

De aceste cazuri urmează să se ocupe şi organele de anchetă. Şeful Guvernului a dat indicaţii în vederea anchetării celor întâmplate şi tragerii la răspundere a celor care se fac vinovaţi.

Fluxul de știri
0