Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Intoxicaţia elevilor cu insecticid, în atenţia procurorilor

© Sputnik / Мирослав РотарьГенеральная прокуратура РМ
Генеральная прокуратура РМ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura raionului Rezina a deschis dosar penal şi proces penal în cazul intoxicaţiei cu insecticid a elevilor de la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina.

CHIŞINĂU, 11 mar – Sputnik. Procuratura raionului Rezina a declanşat un proces penal în cadrul căruia vor fi investigate acţiunile factorilor de decizie ai Liceului Teoretic ”Ion Creangă” din satul Cuizăuca şi Centrului de Sănătate Publică din oraşul Rezina, a declarat pentru Sputnik procurorul Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale. 

Responsabilii din raion sunt acuzaţi că au gestionat prost incidentul vizând intoxicaţia cu insecticid a mai multor elevi de la această şcoală. 

„Factorii de decizie ai acestor instituţii, nu ar fi întreprins măsurile corespunzătoare în vederea înlăturării consecinţelor răspândirii accidentale în instituţia şcolară a substanţei toxice şi ar fi admis revenirea elevilor la lecţii. În consecinţă, 36 de elevi sunt spitalizaţi cu diagnoza intoxicaţie cu insecticid”, a declarat Vieru.

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Elevii de la o şcoală din Rezina continuă să fie otrăviţi cu aer intoxicat

Pe 3 martie, la Liceul teoretic ”Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina, o minoră a spart din neatenţie o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de către mătuşa acesteia. Ca urmare a inhalării vaporilor de insecticid, 20 de elevi ai liceului au fost internaţi la spitalul raional şi la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău cu diagnoza ”intoxicaţie cu insecticid”.

Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare şi transportare a pesticidelor sau a altor substanţe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esenţiale sănătăţii populaţiei, care a provocat din imprudenţă îmbolnăvirea în masă a oamenilor.

Fluxul de știri
0