Angajații din sectorul de mediu vor intra în grevă generală de luni, 18 aprilie

© Facebook / Fratia Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtatorul de BiruintaSute de persoane au protestat la Cotroceni împotriva construirii mega moscheii protest București
Sute de persoane au protestat la Cotroceni împotriva construirii mega moscheii protest București - Sputnik Moldova
Abonare
Angajaţii din Ministerul Mediului au protestat miercuri cerând demisia ministrului mediului, Cristiana Pașca Palmer, şi au ameninţat cu greva generală dacă nu se măresc salariile.

BUCUREŞTI, 13 Apr — Sputnik. Funcţionarii din instituţiile de mediu au scandat împotriva guvernului cerând salarii decente, relatează Agerpres.

Începând de luni, 18 aprilie, angajaţii din Ministerul Mediului vor intra în grevă generală dacă problemele salariale nu sunt rezolvate. Peste 100 de angajați din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), Garda Națională de Mediu (GNM) și Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) au protestat miercuri în fața ministerului de resort.

"După ce ne vom consulta la nivel de organizație, vom decide care sunt pașii de urmat. Suntem hotărâți să intrăm în grevă generală începând de luni, 18 aprilie. Vom protesta la Guvern pentru că doamna ministru a aruncat vina pentru problemele salariale în curtea Executivului. Majoritatea angajaților din sectorul de mediu sunt membri de sindicat afiliați la CNS Cartel Alfa', a declarat Ion Daniel, președintele Federației Naționale de Mediu 'Ecologistul', transmite Agerpres.

Профессор Глеб Соловьев ведет операцию на сердце, medici - Sputnik Moldova
20.000 de medici români sunt în grevă japoneză și amenință cu greva generală

Valentin Neagoe, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu, a spus că ministrul Mediului a promis constituirea unui grup de lucru care să analizeze nemulţumirile sindicaliștilor din sector, însă oamenii s-au săturat de promisiuni.

Ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer, a precizat că e la curent cu solicitările protestatarilor şi că salariile din Minister sunt extrem de mici, acesta fiind unul din motivele pentru care pleacă specialiştii.

Funcționarii din instituțiile de mediu au afişat pancarte cu lozinci precum "Vrem salarii decente" sau "Nu vrem să cerşim", "Rușine Guvernului", "Rușine Ministerului Mediului" și "Demisia".

Cuantumul salariilor pe care îl primesc anagajaţii pornește de la 900 de lei brut/lună și ajunge la maximum 2.000 de lei brut/lună în cazul unui director de department, mai menţionează sursa citată.

Fluxul de știri
0