Legea dării în plată a fost adoptată

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaMoneda Euro, bancnote de 20
Moneda Euro, bancnote de 20 - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre susţinătorii legii, a scris pe pagina sa personală de Facebook că viața celor supraîndatorați se va schimba de astăzi.

BUCUREŞTI, 13 Apr — Sputnik. Astăzi, legea dării în plată a fost adoptată în Camera Deputaţilor cu 207 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere. Astfel, PNL, PSD şi UDMR au votat proiectul iniţiat de deputatul PNL Daniel Zamfir. Acesta a declarat că legea dării în plată nu a fost gândită ca o lege împotriva sistemului bancar, ci pentru a aduce un echilibru între clienţi şi bănci.

Licitaţie, Аукцион - Sputnik Moldova
România, îngropată în falimente

Deputatul Daniel Zamfir a precizat, în plenul Camerei Deputaților, că legea dării în plată nu a fost gândită ca o lege împotriva sistemului bancar, relatează Mediafax.

Legea nu se va aplica programului Prima Casă. Plafonul creditelor care intră sub incidenţa acestui proiect este de 250.000 de euro. De asemenea, legea se aplică şi celor care sunt în proces de executare silită.

Această lege vine şi în ajutorul cetăţenilor activi care au chiar mai multe locuri de muncă, dar din cauza clauzelor abuzive nu îşi mai pot plăti ratele la bancă, a spus deputatul PNL Daniel Zamfir.

Avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre susţinătorii legii, a scris pe pagina sa personală de Facebook că viaţa celor supraîndatoraţi se va schimba de astăzi.

"Patrimoniul şi viaţa celor supraîndatoraţi se vor putea echilibra. Şi tot astăzi Curtea Constituţională poate curma entuziasmul lobby-ist al băncilor abuzive, respingând excepţia de neconstituţionalitate a art.12-13 din legea clauzelor abuzive. După asta, va fi liber la eliminarea din contractele voastre a clauzelor abuzive. De azi îi vom putea învăţa pe aceşti copii răsfăţaţi ai capitalismului de pradă ce înseamnă echilibrul şi smerenia", a scris Piperea.

Legea va fi trimisă preşedintelui Klaus Iohannis spre promulgare. 

Fluxul de știri
0