Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filat mai vrea bani de la statul Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьИгорь Попа
Игорь Попа - Sputnik Moldova
Abonare
Avocaţii lui Vladimir Filat vor cere noi despăgubiri financiare la CEDO din partea Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 13 apr – Sputnik. Avocatul Igor Popa, cel care îl apără în instanţă pe liderul PLDM Vladimir Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare, a declarat că se va adresa la CEDO în cazul în care instanţa va respinge audierea unor martori prezentaţi de apărare.

„În cazul în care lista va fi respinsă, vom obţine cu siguranţă dreptate la CEDO. Neadmiterea de a audia anumiţi martori este o violare a CEDO”, a declarat avocatul.

Acesta a precizat că miercuri a prezentat în instanţă o listă cu peste 30 de martori din partea apărării, care urmează să fie citaţi în dosarul clientului său. Popa a explicat datele incomplete despre martori prin faptul că acestea sunt persoane cu funcţii înalte în stat.

„Martorii care nu au date complete noi nu-i cunoaştem şi am solicitat ajutorul instituţiilor statului în acest sens. Acestea sunt persoane cu funcţii înalte în stat”, a precizat avocatul.

El a mai dat asigurări că toţi martorii prezentaţi de apărare ar avea legătură cu cauza Filat. 

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Filat atacă Moldova la CEDO şi este sigur că va primi despăgubiri de la cetăţeni

„Nu vă pot spune numele martorilor. O să-i vedeţi pe culoarele instanţei. Aceşti martori au tangenţă cu dosarul”, a notat Popa.

Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor a declarat că apărarea ex-premierului Vladimir Filat a cheamat în instanţă martori care nu au nici o tangenţă cu dosarul fraudelor bancare în care deputatul este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Judecătoria Buiucani se va expune asupra listei martorilor prezentată de avocaţii lui Filat vineri, 15 aprilie, ora 14.00.

Anterior, avocaţii lui Filat au anunţat că au mai depus la CEDO o plângere prin care contestă „condiţiile inumane şi degradante” în care este deţinut Filat în Penitenciarul nr.13. Avocaţii s-au arătat siguri că vor câştiga despăgubiri din partea statului nostru în acest dosar.

Fluxul de știri
0