Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Filat vine cu martori falşi în instanţă

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Avocaţii lui Vladimir Filat au prezentat miercuri în instanţă lista martorilor care urmează să fie citaţi în dosarul fraudelor bancare.

CHIŞINĂU, 13 apr – Sputnik. Apărarea ex-premierului Vladimir Filat cheamă în instanţă martori care nu au nici o tangenţă cu dosarul fraudelor bancare în care deputatul este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă, a declarat miercuri procurorul anticorupţie Adriana Beţişor.

„Spre mirarea mea, sunt foarte multe lacune în lista de martori prezentată. Nu este indicată adresa unor martori, iar identitatea altora nu este completă. La fel, în listă sunt persoane care nu au nici o tangenţă cu obiectul învinuirii”, a declarat procurorul. 

Адриана Бецишор 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Politică
Beţişor: Filat a beneficiat de banii scoşi din BEM

În opinia lui Beţişor, aceste acţiuni vorbesc despre intenţia apărării de a tergiversa examinarea dosarului în instanţă.

„Tragem concluzia că a fost făcută o listă, ca să fie doar număr. Este clar că lista martorilor este formală şi nu are un text clar pentru ce sunt invitaţi”, a menţionat Beţişor.

Procurorul a declarat că, potrivit legislaţiei în vigoare, lista martorilor care sunt invitaţi în instanţă trebuie să conţină date complete despre identitate şi adresa de domiciliu.

Apărarea lui Filat a prezentat miercuri în instanţă o listă cu 30 de martori care urmează să fie citaţi în dosarul ex-premierului. Numele acestora nu poate fi făcut public până în ziua citării în instanţă.

Judecătoria Buiucani se va expune asupra listei martorilor prezentată de avocaţii lui Filat vineri, 15 aprilie, ora 14.00.

Fluxul de știri
0