Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beţişor: Filat a beneficiat de banii scoşi din BEM

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор 26.01.2016
Адриана Бецишор 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul Adriana Beţişor susţine că declaraţiile făcute vineri de martorii acuzării în faţa instanţei de judecată confirmă totalmente învinuirea ce i-a fost adusă fostului premier şi liderului PLDM, Vlad Filat.

CHIŞINĂU, 8 apr – Sputnik. Procurorul Adriana Beţişor a informat vineri seara presa că pe parcursul zilei instanţa de judecată (Judecătoria Buiucani din capitală) a continuat examinarea probelor acuzării în dosarul Filat. Ea susţine că martorii acuzării au confirmat integral obiectul învinuirii.

„Au fost audiaţi mai mulţi martori. Aţi văz şi voi numele acestora. S-a confirm totalmente obiectul învinuirii adusă lui Vlad Filat”, a declarat Beţişor.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fost deputat confirmă: Filat a beneficiat de creditele neperformante de la BEM

Procurorul a specificat că este vorba în special despre influenţa exercitată de inculpat asupra unor persoane, care deţineau funcţii de demnitate publică în perioada anului 2013, când a avut loc emisia suplimentară de acţiuni la BEM”.

Beţişor susţine că Vlad Filat ar fi beneficiat nemijlocit de banii care au fost scoşi din BEM.

„După audierile de astăzi vom continua săptămâna viitoare cu examinarea probelor acuzării, începând cu marţi, ora 10.30”, a menţionat procurorul.

Ea a mai precizat şi faptul că vineri nu au fost audiaţi ultimii martori ai acuzării.

Fluxul de știri
0