Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vom construi noi drumuri pe bani împrumutaţi de la BM

© gov.mdDrum de ocolire, dat în exploatare la Căuşeni
Drum de ocolire, dat în exploatare la Căuşeni - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Mondială va acorda 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea drumurilor locale din Republica Moldova. Însă acordul care prevede asta încă nu a fost semnat şi ratificat.

CHIŞINĂU, 13 apr – Sputnik. Marţi a fost semnat un acord între Republica Moldova şi Banca Mondială ce prevede finanţarea proiectului de reparare a drumurilor locale. Potrivit documentului, ţara noastră va primi în acest scop „asistenţă de 80 de milioane de dolari pentru proiecte de reabilitare a drumurilor locale (peste 300 km)”, informează serviciul de presă al Guvernului.

Дорога - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce vor păţi firmele care reabilitează drumurile, dacă nu vor respecta contractul

Acordul respectiv urmează să fie semnat şi ulterior ratificat de Parlamentul Republicii Moldova.

Aceste aspecte au fost discutate marţi de premierul  Pavel Filip şi Managerul de ţară al Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre  participarea reprezentanţilor Republicii Moldova la reuniunea de primăvară a  FMI şi BM, care va avea loc la Washington, în perioada 15-17 aprilie curent, precum și despre perspectivele negocierii unui nou Acord cu Fondul Monetar Internațional.

Alex Kremer a salutat aprobarea recentă a pachetului de acte legislative ce vizează consolidarea independenței BNM și CNPF și si-a exprimat satisfacția cu privire la cooperarea autorităților în vederea pregătirii noului proiect privind declararea averii și intereselor personale.

Fluxul de știri
0