Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce vor păţi firmele care reabilitează drumurile, dacă nu vor respecta contractul

© Sputnik / Евгений ПанасенкоДорога
Дорога - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Transporturilor pune la îndoială capacitatea managerială a companiilor antrenate în reabilitarea drumurilor naţionale.

CHIŞINĂU, 5 feb — Sputnik. Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID), Iurie Chirinciuc, a avertizat reprezentanţii firmelor constructoare care execută lucrările de reabilitare a drumurilor din ţara noastră că nerespectarea prevederilor contractuale ar putea duce la rezilierea contractelor cu aceştia.

Lucratri de drum Дорожные работы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
După sănătate, şi drumarii acuză datorii ale statului de peste 550 milioane lei

Ministrul Chirinciuc s-a întâlnit joi cu antreprenorii SC Pa&Co International SRL (România), Euro-Asian Construction Corporation „EVRASCON" JSC (Azerbaidjan) și OHL ZS a.s. (Republica Cehă), în prezența supervizorilor lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale.

Funcţionarul i-a avertizat pe reprezentanții companiilor menționate că nerespectarea prevederilor contractuale de executare a lucrărilor de reabilitare a drumurilor implică costuri mari pentru cetățenii Republicii Moldova și va avea drept consecință inițierea procedurii de reziliere a contractelor, se arată într-un comunicat al MTID.

„Nu vom tolera întârzieri și abateri de la termenii prevăzuți în contract. Trebuie să vă mobilizați forțele și personalul la maximum pentru ca să recuperați timpul pierdut. Pe oameni nu-i interesează scuze și justificări, ei așteaptă de la noi drumuri de calitate europeană în termenii stipulați în contracte", a accentuat Iurie Chirinciuc.

Totodată, ministrul constatat, pornind de la informațiile de ultimă oră despre organizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor, că există motive serioase pentru a pune la îndoială capacitatea managerială a firmelor constructoare.

Antreprenorii celor trei companii au dat asigurări consemnate în protocoalele ședinței, că vor mobiliza managerii și muncitorii pentru a relua lucrările de reabilitare a drumurilor începând cu martie 2016, menționând că vor implica resurse și echipamente tehnice suplimentare pentru a finaliza lucrările în conformitate cu prevederile contractelor.

Fluxul de știri
0