Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce Vama virează acum mai mulţi bani în bugetul de stat

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Noul şef al Serviciului Vamal preconizează creşterea încasărilor. El a declarat că din cauza gestionării frauduloase a sistemului, încasările la buget erau mai mici decât se preconiza.

CHIŞINĂU, 12 apr – Sputnik. Serviciul Vamal a fost obligat să recupereze un deficit de 76 de milioane de lei, creat în luna ianuarie la încasările în bugetul de stat. Anunţul a fost făcut, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, de noul director general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie. 

Vitalie Vrabie, serviciul vamal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Aproape jumătate din personalul administrativ de la Vamă va fi demis

„Potrivit bilanţului de activitate în primul trimestru al anului, Serviciul Vamal a încasat drepturi de import cu 62 de milioane de lei mai mult decât cifra de control. Şi toate astea, în condiţiile în care a fost necesară recuperarea unui deficit de 76 milioane de lei creat în ianuarie”, a declarat Vrabie.

Potrivit noului şef de la Vamă, în luna martie, este prognozată o creştere de 9,7 la sută a virărilor în bugetul de stat, prin depăşirea cifrei de control cu 137 de milioane de lei.

„Pentru comparație, dacă se realizează o referire la perioada similară a anului trecut, atunci în primele trei luni ale acestui an avem o creștere de 167,5 milioane de lei, încasări care ar fi putut ajunge și la suma de 244 de milioane de lei, dacă n-ar fi existat acea gaură de 76 de milioane de lei de la începutul anului”, a precizat Vitalie Vrabie.

Potrivit şefului de la Vamă, gestionarea defectuoasă a sistemului a dus la reducerea încasărilor la bugetul de stat.

Fluxul de știri
0