Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sputnik Letonia a revenit la cititorii săi în zona domeniului .com

© Sputnik / Rodion ProcaСпутник Латвия
Спутник Латвия - Sputnik Moldova
Abonare
După schimbarea domeniului, sursa care a fost blocată în ajun şi-a reluat apariţia miercuri, în limbile letonă şi rusă. Sunt accesibile de asemenea şi aplicaţiile mobile.

CHIŞINĂU, 30 mar — Sputnik. În legătură cu decizia neaşteptată a autorităţilor Letoniei de a bloca portalul în zona domeniului.lv, agenţia de ştiri şi radio Sputnik a lansat o nouă sursă Sputnik Letonia, în limbile ruse şi letonă, în zona domeniului.com.

Echipa profesionistă de jurnalişti şi redactori Sputnik va continua să-şi informeze cititorii despre evenimentele locale şi internaţionale, prezentând întreg spectrul de opinii pe teme de actualitate. În afară de aceasta, toţi cititorii vor putea accesa aplicaţiile mobile Sputnik, în limbile letonă şi rusă, pe platforma iOS şi Android.

Agencia Rossiya Segodnya - Sputnik Moldova
Letonia a refuzat să înregistreze agenția de știri „Rossia segodnea”

Amintim că pe 29 martie Sputnik Letonia a fost anunţată oficial despre închiderea sursei în zona domeniului.lv. Potrivit scrisorii oficiale expediate de autoritatea de înregistrare a domeniilor, care face referire la o interpelare a ministerului leton de externe, „înregistrarea numelui de domeniu sputniknews.lv constituie o încălcare a condiţiilor Rezoluţiei Consiliului UE privind măsurile de restricţionare în legătură cu ameninţarea integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei".

În februarie, europarlamentarul leton Robert Zile din partea grupului Conservatorilor Europeni şi al Reformiştilor (ECR) a solicitat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune leton LNT închiderea portalului Sputnik Letonia. Zile a acuzat Sputnik Letonia de „atac asupra spaţiului mediatic al Letoniei" şi l-a calificat drept „mass-media propagandistică". Deputatul i-a cerut Guvernului leton să soluţioneze problema „propagandei", „din punct de vedere juridic şi tehnic".

În urma blocării sursei, reprezentanţii Agenţiei Sputnik au subliniat că Sputnik în limba letonă a activat în deplină concordanţă cu legislaţia în vigoare a ţării, care nu reclamă obţinerea obligatorie a înregistrării pentru activitatea mediilor de informare pe Internet pe teritoriul ţării. Astfel, Sputnik nu a încălcat nicio prevedere a legislaţiei în vigoare.

Fluxul de știri
0