Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Judecătorii vor audia marţi noi martori în dosarul Filat

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат
Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
La 12 aprilie, la judecătoria Buiucani va avea loc o nouă şedință în procesul contra fostului prim-ministru al Moldovei, liderului PLDM Vladimir Filat. Instanța va audia în continuare depozițiile martorilor.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Judecătoria sectorului Buiucani va continua marți să examineze în fond dosarul în care fostul prim-ministru al Moldovei, liderul Partidului Liberal Democrat Vladimir Filat figurează în calitate de bănuit. Se așteaptă că instanța va audia un nou grup de martori din partea acuzării.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Fost deputat confirmă: Filat a beneficiat de creditele neperformante de la BEM

La mijlocul lui octombrie 2015, deputații Parlamentului din Moldova au votat pentru lipsirea lui Vladimir Filat de imunitate parlamentară. El se află în arest preventiv de la 17 octombrie 2015. Fostul premier este învinuit de "corupție pasivă" și "trafic de influență" în dosarul fraudelor bancare. O parte din materiale învinuirii au fost transmise de către organul de anchetă în instanța de judecată la 22 decembrie 2015. Procesul împotriva politicianului a început la 5 ianuarie. De atunci, deja de câteva ori i-a fost prelungit termenele de arest preventiv.

La ședința de vineri, 8 aprilie, din partea acuzării au fost audiaţi fostul premier Iurie Leancă, ex-deputatul Veaceslav Ioniță și fostul secretar al Guvernului Victor Bodiu.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Martorii V.I.P. în dosarul Filat

Procurorul procuraturii anticorupție Adriana Bețișor a declarat la finele audienților că "s-a confirmat în totalitate obiectul învinuii adusă lui Vladimir Filat, inclusiv, influenţa exercitată de inculpat asupra unor persoane, care deţineau funcţii de demnitate publică în perioada anului 2013, când a avut loc emisia suplimentară de acţiuni la BEM".

Potrivit acesteia, martorii au confirmat din nou că Filat a beneficiat de banii care au fost scoși de la BEM.

Avocatul fostului premier Igor Popa a declarat că săptămâna viitoare vor fi audiați probabil ultimii martori din partea acuzării.

Martorii au confirmat de nenumărate ori în instanţă învinuirile formulate de procurori împotriva lui Filat.

Fluxul de știri
0