Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Şocant: moldoveancă de numai 22 de ani, reţinută cu alţi traficanţi de droguri

© IGP, Poliţia CapitaleiTânără, membră a unei grupări de traficanţi de droguri, reţinută de poliţie
Tânără, membră a unei grupări de traficanţi de droguri, reţinută de poliţie - Sputnik Moldova
Abonare
Presupuşii infractori au fost încătuşaţi în cadrul unor acţiuni speciale autorizate în baza legii, în timp ce încercau să comercializeze droguri de diferite tipuri, cum ar fi hidropon şi amfetamină.

CHIŞINĂU, 11 apr – Sputnik. Luni, Poliţia capitalei a difuzat un material video despre reţinerea membrilor unei grupări criminale bine organizate, specializată în traficul de substanţe narcotice.

Potrivit Poliţiei, gruparea a fost anihilată de către ofiţerii de investigaţii ai Inspectoratului de Poliţie Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Operaţiunea de localizare şi reţinere a tuturor membrilor a fost desfăşurată în capitală şi în orăşelul Vadul lui Vodă cu suportul angajaţilor Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger” a IGP.

„Presupuşii infractori au fost încătuşaţi în cadrul unor acţiuni speciale autorizate, în timp ce încercau să comercializeze droguri de diferite tipuri, cum  ar fi hidropon şi amfetamină. Ei s-au dovedit a fi şase la număr printre care şi o domnişoară de 22 ani”, a subliniat sursa.

Служебная собака - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Grupare specializată în furturi şi trafic de droguri, destructurată de poliţie

Poliţia capitalei menţionează de asemenea că potrivit datelor operative acumulate pe parcursul investigaţiilor, activitatea criminală a grupării era organizată şi dirijată de către un individ de 40 ani cu antecedente penale, care s-a aflat anterior în detenţie timp de 18 ani, în Federaţia Rusă. Acesta era responsabil de aducerea drogurilor pe cale de contrabandă de peste hotarele ţării, apoi le repartiza în doze fiecăruia dintre membrii grupării. Ulterior, drogurile erau realizate clienţilor, în special persoanelor minore care erau uşor de convins să consume droguri.

În urma percheziţiilor corporale cât şi la domiciliile bănuiţilor, poliţiştii au depistat doze de droguri pregătite pentru vânzare, bani marcaţi obţinuţi în urma vânzărilor de droguri, telefoane mobile cu ajutorul cărora era asigurată legăturile dintre ei, cântare electronice, precum şi alte probe ce demonstrează implicarea lor în traficul de droguri.

Astfel, substanţele narcotice sigilate şi ridicate pentru a fi expertizate în condiţii de laborator, au fost evaluate la suma de aproximativ 100 000 lei.

Poliţiştii şi procurorii au prezentat probe suficiente în instanţa de judecată, astfel încât bănuiţii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile în penitenciar. Conform legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Fluxul de știri
0