Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Se încheie primirea cererilor pentru concursul radio „Vorbim ca Levitan”

© Sputnik / А. Воротынский / Accesați arhiva multimediaЮрий Левитан
Юрий Левитан - Sputnik Moldova
Abonare
Primirea cererilor pentru participarea la concursul internațional în domeniul radiodifuziunii „Vorbim ca Levitan”, organizat de AIȘ „Rossia segodnea”, se încheie la 15 aprilie, ora 23.59 (ora Moscovei).

CHIȘINĂU, 11 apr — Sputnik. La concurs pot participa prezentatori radio și reporteri ai posturilor de radio care emit pe teritoriul Rusiei, țărilor CSI și Ţărilor Baltice. Pentru participare este necesară completarea unei cereri și înregistrarea uneia dintre cronicile istorice „От Советского информбюро", citite la radio de către Iuri Levitan în primăvara anului 1945. Lucrarea pentru concurs trebuie expediată pe adresa Comitetului organizatoric:  levitan@rian.ru.

La concurs s-au înscris deja doritori din Rusia, Belarus, Ucraina, Kârgâzstan, Armenia, Abhazia, Osetia de Sud, Kazahstan, Moldova.

Concursul radio își propune drept scop susținerea jurnaliștilor radio începători, asigurarea continuității tradițiilor și contribuirea la formarea cadrelor profesioniste în domeniul respectiv.

Диктор Юрий Левитан - Sputnik Moldova
Rusia
Continuă recepţionarea cererilor pentru concursul „Vorbim ca Levitan"

Laureații concursului vor fi nominalizați de juriu la 5 mai 2016. Ceremonia de premiere va avea loc în iunie la Moscova. Câștigătorul concursului va fi premiat cu diplomă, o statuetă comemorativă și un premiu bănesc în valoare de 50 de mii de ruble. Premianții concursului vor primi diplome și premii bănești. Fondul pentru premii prevede 30 de mii de ruble pentru locul doi și 20 de mii de ruble pentru locul trei.

Concursul face parte din şirul evenimentelor jubiliare dedicate împlinirii a 75 de ani de la fondarea „Совинформбюро" (Biroul sovietic de informații) care s-a aflat la originea celor mai mari agenții de știri naționale și care, în diferite perioade, a reprezentat Rusia pe arena internațională. Lista completă a acţiunilor va fi reînnoită în compartimentul „75 лет. История начинается с новости" („75 de ani. Istoria începe cu o știre") pe site-ul Agenției de Știri RIA Novosti (care face parte din grupul internațional media „Rossia segodnea").

AIȘ „Rossia segodnea" este un grup media care are misiunea de a reflecta operativ și echidistant evenimentele de pe arena internațională, de a informa auditoriul despre cele mai diferite opinii privind evenimentele-cheie, inclusiv cele pe care alții le trec sub tăcere. AIȘ „Rossia segodnea" reprezintă un șir de surse informaționale ale agențiilor RIA Novosti, R-Sport, RIA Nedvijimostti, RIA Rating, Prime, InoSMI. AIȘ „Rossia segodnea" este lider printre cele mai des citate mass-media ruse, iar popularitatea brandurilor sale peste hotare continuă să crească. Totodată, agenția este pe primele locuri și în ceea ce privește numărul de referințe pe rețelele rusești de socializare și în blogosferă.

Fluxul de știri
0