Contrabanda cu ţigări la vama moldo-română se va prăbuși în 10 zile

© Sputnik / Руслан Кривобок / Trecere la banca de fotografiiТабачная фабрика
Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Factorii de decizie din cadrul Serviciului Vamal au la dispoziţie 10 zile pentru a identifica toate schemele de contrabandă cu ţigări pe perimetrul frontierei Republicii Moldova cu România.

CHIŞINĂU, 11 apr – Sputnik. Problemele grave moştenite de sistemul vamal din Republica Moldova, precum contrabanda cu ţigări la frontiera moldo-română, droguri, stupefiante, combustibil, alcool, trebuie să fie eliminate din rădăcină, prin antrenarea activităţii operative de investigaţie. Anunţul a fost făcut de directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul unei şedinţe la care au participat angajaţii Direcţiei servicii operative, Direcţiei securitate internă şi Direcţiei urmărire penală. 

Vrabie a propus inspectorilor vamali, care ştiu că sunt implicaţi în scheme de contrabandă sau în alte fărădelegi, să depună cerere de demisie și să plece benevol din sistem.

„În caz contrar, vor fi demişi din funcţii în condiţiile legislaţiei în vigoare. Fiecare angajat va fi verificat şi în final vor fi identificate şi anihilate toate schemele”, a declarat directorul Serviciului Vamal. 

Vitalie Vrabie, serviciul vamal - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată cine este noul şef la Vamă

Direcția securitate internă a primit indicația să intervină prompt în cazul denunțurilor și concomitent să realizeze o activitate de investigaţie a tuturor schemelor de contrabandă.

„Fiecare vameş se va conduce strict de litera legii. S-a terminat cu indicaţii şi protecţionism din exterior”, a declarat Vrabie.

Factorii de decizie din cadrul Serviciului Vamal au la dispoziţie 10 zile pentru a identifica toate schemele de contrabandă cu ţigări pe perimetrul frontierei cu România, schemele cu anabolice, droguri, combustibil și alte filiere ilegale, care au funcţionat până în prezent.

Directorul general a declarat că în organul vamal, în ultimii 5 ani, persistă o tradiţie stranie, când inspectorii care urmează a fi sancţionaţi sau traşi la răspundere pentru anumite abateri pleacă de urgenţă în concedii de paternitate şi revin atunci când le este comod.

„Acest fenomen se cere a fi analizat şi identificate soluţii concrete”, a conchis Vrabie.

Fluxul de știri
0