Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Duminică refugiaţii au luat cu asalt frontiera

Abonare
Sute de refugiaţi au încercat duminică să rupă gardul de la frontiera dintre Grecia şi Macedonia. Forţele de ordine au utilizat împotriva acestora gaze lacrimogene. Au avut de suferit mai multe persoane din cauza confruntărilor de la frontiera dintre cele două ţări.

CHIŞINĂU, 10 apr – Sputnik. Duminică sute de refugiaţi au întreprins o tentativă disperată de a trece în mod forţat frontiera dintre Grecia şi Macedonia. Ofensiva, potrivit Russia Today, acestora a fost întâmpinată de riposta forţelor de ordine, care au aplicat gaze lacrimogene.

СПУТНИК_Аморальное и бесчеловечное – беженец о соглашении ЕС и Турции по мигрантам - Sputnik Moldova
Video
Refugiații au condamnat acordul dintre UE și Turcia cu privire la migranți

Sursa menţionează că este vorba despre circa 500 de refugiaţi, care încearcă să treacă frontiera, pentru a obţine o nouă posibilitate de a ajunge, precum spun ei, în ţările europene bogate, în care vor putea să se stabilească măcar temporar cu traiul.

Refugiaţii au aruncat în forţele de ordine cu pietre şi au întreprins tentative de a rupe gardul de la frontieră, care desparte Grecia de Macedonia.

„Astăzi noi fie că vom rupe gardul, fie vom muri”, a declarat unul dintre refugiaţi înainte de începutul asaltului.

Reprezentanţii poliţiei au menţionat că duminică câteva sute de refugiaţi s-au năpustit asupra gardului de la frontieră. Aceştia au încercat astfel să pătrundă din Grecia în Macedonia. Însă gardul a rămas în picioare, iar refugiaţilor nu le-a reuşit planul de asalt.

Presa a relatat despre faptul că mai multe persoane au avut de suferit. Este vorba, în special, despre refugiaţi, care au inhalat gazele trase în direcţia lor de către forţele de ordine.

RT aminteşte că frontiera dintre Grecia şi Macedonia a fost închisă la 9 martie curent. La acel moment la punctele de trecere se adunaseră deja circa 14 mii de persoane.

Potrivit unui acord dintre Turcia şi UE, refugiaţii care traversează marea pentru a ajunge în Grecia urmează să fie întorşi în Turcia, începând cu data de 20 martie curent.

 

Fluxul de știri
0