Fericirea poate fi cumpărată cu bani, dar există un truc

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaСТУДЕНТКА МГПУ. Studentă, domnişoară, zâmbet.
СТУДЕНТКА МГПУ. Studentă, domnişoară, zâmbet. - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii de ştiinţă britanici au analizat peste 76.000 de cumpărături şi cheltuielile efectuate pe parcursul a şase luni de către un eşantion de 625 de persoane şi au încercat să le asocieze cu trăsăturile umane.

CHIŞINĂU, 10 apr — Sputnik. Este posibil ca fericirea să fie cumpărată în cazul în care persoana dobândeşte lucruri care se potrivesc profilului său psihologic şi personalităţii sale, a concluzionat oamenii de ştiinţă britanici.

Яблоки - Sputnik Moldova
Mărul, secretul unei vieţi veşnice?

Oamenii de ştiinţă britanici au analizat peste 76.000 de cumpărături şi cheltuielile efectuate pe parcursul a şase luni de către un eşantion de 625 de persoane şi au încercat să le asocieze cu trăsăturile umane. Spre exemplu, frecventarea regulată a restaurantului caracterizează o persoană extrovertită, în timp ce cheltuielile pentru animalele de companie sunt asociate cu bunăvoinţa, scrie Sputnik France, cu referire la un articol publicat de revista Psychological Science.

Participanţii la studiu au trecut apoi un test menit să definească trăsăturile lor de caracter, cât şi gradul lor de mulţumire faţă de viaţă. Cercetătorii au juxtapus cheltuielile persoanelor cu rezultatele testelor şi au ajuns la următoarele concluzii: oamenii cheltuiesc banii în conformitate cu trăsăturile lor de caracter. Spre exemplu, extravertiţii au cheltuit în restaurant cu 52 de lire sterline mai mult pe an (aproximativ 64,5 euro) decât persoanele introvertite. Indivizii disciplinaţi şi organizaţi au cheltuit cu 124 de lire sterline mai mult pe an pentru servicii medicale decât persoanele considerate nedisciplinate (aproximativ 153,7 euro mai mult).

Mai mult, cei care au cheltuit banii în conformitate cu profilul lor psihologic s-au dovedit a fi cei mai fericiţi de viaţa lor.

Recent, cercetătorii britanici au declarat că există încă o metodă de a ne face mai fericiţi şi este vorba de nenorocirea.

Astfel, potrivit profesorului Universităţii din Nottingham Stephen Joseph, între 30% şi 70% de oameni au trecut prin momente dificile şi au constatat că problemele lor le-au adus un impact pozitiv asupra vieţii lor.

Post-traumatică constă în faptul că persoanele care au trecut printr-o tragedie se simt mai puternice şi gata să se angajeze la noi provocări şi sunt mai puţin susceptibile de a deveni deprimate.

Fluxul de știri
0