Mărul, secretul unei vieţi veşnice?

© Sputnik / Евгений ПанасенкоЯблоки
Яблоки - Sputnik Moldova
Abonare
Consumul unui măr în fiecare zi reduce riscul unei morţi anticipate cu 35%, dau asigurări oamenii de ştiinţă australieni.

CHIŞINĂU, 3 apr — Sputnik. Un studiu efectuat de cercetătorii Universităţii Australiei de Vest (UWA) sugerează că fiecare persoană este în măsură să-şi prelungească viaţa dacă ar consuma în fiecare zi câte un măr.

Oamenii de ştiinţă au analizat timp de 15 ani datele de la 1456 de femei cu vârste între 70 şi 85 de ani, scrie Sputnik France, cu referire la cotidianul britanic The Telegraph.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile care au consumat mai mult de 100 de grame de acest fruct (adică un măr de mărime medie) au avut mai multă şansă de a trăi mai mult, decât acele care consumau doar 15 mere pe an (adică mai puţin de 5 grame pe zi).

Doctorul Jonathan Hodgson, de la departamentul de medicină a Universităţii Australiei de Est, explică că efectele benefice ale merelor prin conţinutul ridicat de fibre pe care le conţin. Acestea reduc nivelul colesterolului, presiunea sanguină şi diminuează riscul îmbolnăvirii de cancer.

„Noi am constatat o importantă diminuare a riscului de deces, indică Hodgson, ceea ce nu înseamnă că pentru a avea beneficii pentru sănătate trebuie să înlocuim celelalte fructe cu merele. Noi am examinat influenţa lor asupra omului, deoarece aces produs este cel mai des consumat".

De altfel, merele sunt bogate în magneziu, potasiu, vitamina C şi flavonide, molecule antioxidante puternice, care relaxează vasele sangvine şi reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Fluxul de știri
0