Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Azi e ziua binefacerii. Doritorii vor dona sânge. Unde va avea loc evenimentul

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaDonare de sânge
Donare de sânge - Sputnik Moldova
Abonare
Evenimentul are loc nu doar în Republica Moldova, ci în peste 70 de ţări. Scopul evenimentului este celebrarea Zilei faptelor bune şi îndemnarea populaţiei la demonstrarea unui spirit civic înalt.

CHIŞINĂU, 10 apr – Sputnik. Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Centrul Naţional de  Transfuzie a Sângelui şi Centrul Republican de Voluntariat CCE ”KEDEM”, organizează duminică un eveniment de donare voluntară de sânge.

Instituţia precizează că evenimentul are loc nu doar în Republica Moldova, ci în peste 70 de ţări. Scopul evenimentului este celebrarea Zilei faptelor bune şi îndemnarea populaţiei la demonstrarea unui spirit civic înalt.

donare sânge - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua Donatorului de Sânge: „Mulţumesc pentru salvarea vieţii mele!”

Toată populaţia doritoare de a dona sânge, începând cu vârsta de 18 ani, este așteptată la eveniment, având la sine un act de identitate. Fiecare donator de sânge va beneficia de garanţiile sociale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, şi alte surprize, promite Ministerul Sănătăţii.

Totodată, instituţia a subliniat că în Republica Moldova necesităţile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual de la 80 mii de donări, care acoperă la 130  mii de transfuzii de produse sanguine.

Donatorii voluntari reprezintă forța de bază pentru asigurarea asistenței hemotransfuzionale. Astfel, instituțiile statului de comun cu alte organizaţii, îşi propun drept obiectiv să sporească anual numărul donărilor voluntare cu cel puțin 5 la sută.

Evenimentul de duminică va fi organizat în contextul realizării Planului de acțiuni în cadrul Programului național „Securitatea transfuzională, autosigurarea țării cu produse sanguine pentru anii 2012-2016”.

Aşa dar, toţi doritorii de a dona sânge sunt îndemnaţi să facă azi o faptă bună. Ministerul Sănătăţii vă invită între orele 12:00-16:00, în mun.Chişinău, str. Eugen Doga 5.

 

Fluxul de știri
0